5x Dit is er nieuw tijdens Kunstnacht 2018

De Nijmeegse Kunstnacht neemt je mee de nacht in en stelt Nijmegen op een nieuwe manier aan je voor. Elk jaar zit het programma weer vol met verrassingen en bijzondere combinaties van kunst, dans, theater, muziek en zoveel meer. Het complete programma staat  online en kun je hier bekijken. Ook zitten er een aantal primeurtjes in het programma. Deze vijf nieuwe toevoegingen kom je dit jaar tegen in het maanlicht!

1. Een nieuwe deelnemer: het Afrika Museum
Dit jaar doet het Afrika Museum voor het eerst mee als deelnemer aan de Kunstnacht. Ze gaan meteen goed van start met een samenwerking met Merleyn. Het hele pand staat straks in teken van kunst, theater en muziek met een Afrikaans tintje. Benieuwd? Lees hier een interview van Nijmegen Cultuurstad met het Afrika Museum en Merleyn!

2. Een nieuwe locatie: Green Capital Paviljoen
Het zal je vast niet ontgaan zijn: in 2018 is Nijmegen de Green Capital van Europa. Op het Kelkensbosplein is al enige tijd het paviljoen te vinden waar je alle informatie kan krijgen over wat er op het gebied van duurzaamheid dit jaar wordt georganiseerd. Tijdens de Kunstnacht dompelt Red Shoe Sessions je hier onder in een intieme muziekbeleving. Zorg dus dat je hier even langs gaat, want volgend jaar geeft Nijmegen het Green Capital-stokje weer door.

3. Een nieuw vervoersmiddel: de Nachtpendelbus!
Dit jaar komt het er eindelijk van: een pendelbus tussen de Stadsschouwburg en het Honigcomplex. Het is een mooie wandeling, maar als je zoveel mogelijk wilt zien is een ritje met de gratis bus wel zo handig. Zo weet je zeker dat je niet in tijdnood komt! De Zonnetrein rijdt natuurlijk ook gewoon, net als de kunsttuxi’s.

4. Het Nachtfeest in de Stadsschouwburg
Ieder jaar vindt sluit de Kunstnacht af met een afterparty. Dit jaar vindt het plaats op een wel heel bijzondere locatie: de Stadsschouwburg. Je mag nu zelf op het podium plaatsnemen om de nacht tot in de vroege uurtjes door te dansen, begeleid door het Zusje van Debbie. Of stil al je muziekhonger met Changez! in het theatercafé, waar elk half uur een nieuwe DJ te horen is. Maar ook in de foyer vind je het nodige theatrale vertier en verrassingen! Zo beleefde je de Schouwburg nog niet eerder.

5. Randprogramma barst uit z’n voegen: mini-festival onder de overkapping
Op het Honigcomplex is er al genoeg te beleven bij de Kunstnachtlocaties (Galerie Bart, DZIGA, Smeltkroes en Brebl), maar daar voegen we gewoon nóg meer aan toe. Tegenover De Smeltkroes, bij de overkapping, vind je de kunst-expo-lounge-bar. Neem plaats in de XXL Strandstoel, haal een drankje bij de bar of chill in de lounge en geniet van de Kunstnachtsfeer om je heen!

website 5x nieuw