Dit zijn de nieuwkomers van Kunstnacht 2017

Cultureel Nijmegen is constant in beweging en dat zie je ook tijdens de Kunstnacht. Ieder jaar gaan we opzoek naar nieuwe partijen, festivals en organisaties in het Nijmeegse culturele landschap, om naast de vaste kern, het publiek ook te verrassen met nieuwe namen. Dit jaar doen er maar liefst vijf deelnemers mee die nog niet eerder op de Kunstnacht stonden. We stellen ze hier kort aan je voor.

In juni was het al één grote theatrale kermis in het Valkhofpark….en dat wilden wij natuurlijk ook graag tijdens de Kunstnacht! Valkhof Theater Avenue brengt je grootse voorstellingen in de kleinste tentjes met ontroerende, grappige en muzikale performances, voor één avond in Brebl. Hun eigen theaterfestival vindt jaarlijks in juni plaats in het Valkhofpark.

Niet helemaal een nieuwe partij, maar wel een gloednieuwe locatie! Het Architectuur Centrum Nijmegen zit sinds kort gevestigd aan de Spoorstraat, onderin de Nimbustoren. Het ACN denkt na over stedenbouwkundige dilemma’s in de stad Nijmegen en is een spin in het web wat betreft nieuwe ideeën over ruimtelijke ontwikkeling. Neem zeker een kijkje bij deze locatie want samen met Cultuur op de Campus leggen zij voor één avond het toekomstige lot van Nijmegen in jóuw handen!

CodC@ACN

Productiehuis De Nieuwe Oost is bekend van festivals als Moving Futures en Wintertuin. Gevestigd in Arnhem, steken zij voor de Kunstnacht de brug over naar Nijmegen en strijken neer in de EXPOPLU (paraplufabrieken) voor een wel heel bijzondere expo. Samen met danscollectief De Arnhemse Meisjes en kunstenaars Arash Fakhim en Matthias Schaareman presenteren ze de voorstelling ‘In Here & Out There’ neer en laten je de ruimte op een bijzondere manier ervaren!

ArtEZ klinkt ongetwijfeld heel bekend in de oren. En het tweede waar je aan denkt is: maar ArtEZ zit toch in Arnhem? Helemaal juist! Maar als kunstacademie van Gelderland hoort ArtEZ natuurlijk ook thuis in de kunstscène van Nijmegen: hét talent van de toekomst. Nieuw in het programma van Kunstnacht dit jaar is de afdeling Product Design in Galerie Marzee, waar je naast de jaarlijkse sieraden tentoonstelling ook de expo Rewind Forward, 10 years of foot wear design kunt bekijken. Ontdek de mooiste schoenontwerpen!

Tot slot hebben wij een nog vertrouwde partij voor je in petto, maar in een nieuw jasje. Namelijk de nieuwe locatie van het muZIEum. Het muZIEum is hét ervaringsmuseum over zien en niet zien en al jaren een populaire locatie van het Kunstnachtpubliek. Waar ze tot voor kort nog in de Schouwburg gevestigd waren, kun je de nieuwe locatie nu voor het eerst bewonderen tijdens de Kunstnacht. Midden in het centrum van Nijmegen (Ziekerstraat 6b) hebben ze een geheel nieuwe donkerbeleving gemaakt, waar ze je samen met wetenschapsfilmfestival InScience meenemen voor een ‘kijkje’ in de wereld van onze zintuigen en hersenen.

InScience@muZIEum

Daarnaast vind je op verrassende plekken op de route van de Kunstnacht pop-up performances en knusse caravans waar het onverwacht gezellig kan worden! Maak absoluut een rondje door het Valkhofpark waar je de performance ‘POP 2’ van het Blauwe Uur niet mag missen, of plof lekker neer bij de buitenbioscoop op het Mariënburgplein en ga uit je plaat met Power to the Pipo die je harde groove en explosieve improvisatie vanuit hun Groovy caravan presenteert!

Het volledige programma bekijk je hier: www.nijmeegsekunstnacht.nl/programma.