Nora Fischer opent Nijmeegse Kunstnacht 2018

De Kunstnacht 2018 trapt af op een wel heel bijzondere locatie: de Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark. En wat past daar mooier dan mezzosopraan Nora Fischer? Nora presenteert samen met popgitarist Marnix Dorrestein enkele nummers van haar nieuwste album HUSH waar klassiek en pop samenkomen. Eeuwenoude songs vertolkt in een nieuw jasje met slechts twee stemmen en een elektrische gitaar. Tijdloze muziek teruggebracht tot de pure essentie. En dat in het prachtige decor van de middeleeuwse ruïne. Een uniek begin van de achtste editie! De opening start om 20:00 uur. Na de opening kun je je e-ticket bij een van de deelnemende locaties inwisselen voor een polsbandje.

Met HUSH wil Nora aan het grote publiek laten horen hoe tijdloos mooi de liederen van vier eeuwen oud zijn. Daarvoor zette ze samen met popgitarist Marnix Dorrestein de eeuwenoude muziek om naar de taal van nu. Het speciale optreden van Fischer is in samenwerking met Concertgebouw de Vereeniging tot stand gekomen.

Nora Fischer groeide op in een familie van klassieke muzikanten en zette al op jonge leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld. Ze heeft een grote liefde voor de muziek van 17e eeuwse componisten zoals Monteverdi, Purcell en Dowland. Met HUSH vertaald ze de oorspronkelijke essentie naar de geest van nu, om de schoonheid voor een breder publiek te onthullen. Fischer is bekend van haar project The Secret Diary of Nora Plain en trad onder andere op tijdens Rotterdam Operadagen, Oerol festival, Wonderfeel en was te zien bij VPRO Vrije Geluiden. Ook is ze genomineerd voor de Stimuleringsprijs 2018 van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten.

 2018_11_30_2015_VKZ_HUSH_Credit Sarah Wijzenbeek

Fotograaf: Sarah Wijzenbeek