ArtEZ Muziektheater

WALRUS

I am the walrus. Wie is de walrus? In 1966, tijdens de hoogtijdagen van the Beatles, zou Paul McCartney om het leven zijn gekomen in een auto-ongeluk. He blew his mind out in a car. Volgens deze complottheorie werd Paul achter de schermen vervangen door een lookalike en in de muziek die volgde lieten the Beatles mysterieuze hints achter. Welke verborgen boodschappen hoor je als je de muziek van the Beatles achterstevoren speelt, wat was de rol van John Lennon in dit drama en wie is Billy Shears?

Muziektheatercollectief KASSETT maakt met muziektheaterstudenten van ArtEZ uit Arnhem een muzikale voorstelling rondom het Paul Is Dead-mysterie. WALRUS is een filosofische voorstelling geheel in stijl van the Beatles: muzikaal, psychedelisch, raadselachtig en legendarisch.

KASSETT werkt altijd op het snijvlak van muziek, taal en filosofie en heeft een grote liefde voor raadsels en niet-weten. Muziektheater ArtEZ is een makers opleiding die zich richt op het moderne muziektheater.

Medewerkers: Oukje den Hollander, Frank Siera en Selma Hanzon-Keijzer van KASSETT en muziektheater studenten Guido Hoek, Bo Kuiper, Zola Westerhof, Louky van Eijkelenburg, Laura Geurts, Jasper Brinkman, Lisanne Helwig, Annemijn Sluijs, Maggie Symonds.

www.artez.nl
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Hier moet jij ook heen!