Derde Wal: British Bike Lane – Willem de Haan

Het werk van Willem de Haan is een eerbetoon aan de grappige en absurde dagelijkse situaties. Zijn eigen leven is zijn inspiratie. Waardering en humor gaan daarbij samen. Dagelijks zijn er overal absurde situaties. Je kunt daarover een grap maken, maar een grap vraagt om reflectie. Je moet de grap snappen. Willems huidige werk is eerder vervreemdend en ontregelend. Het is meer dan een grapje: een serieus en kritisch gegeven benadert hij vanuit een cartooneske, sculpturale, interactieve en soms lachwekkende positie. Met zijn installatie ‘1 Mile of British Bike Lane’ creeërt Willem zo’n absurde situatie. Ben je vanavond op de fiets? Ga dan zeker even langs ‘1 Mile of British Bike Lane’ op de Waalbandijk.

Derde Wal is een platform voor hedendaagse kunst dat zich richt op werk in de publieke ruimte. Jonge kunstenaars krijgen de kans om werk te ontwikkelen in een context die niet altijd vanzelfsprekend is en waarbij een relatie met het publiek wordt aangegaan. Derde Wal wil steeds opnieuw het publiek verrassen met goede kunst van jonge kunstenaars.

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht 2018 presenteert Derde Wal verschillende soorten werk om naar te kijken of om aan deel te nemen.

Hier moet jij ook heen!