Red Shoe Sessions

Groen is Nijmegen en zacht is de bank in de huiskamer. Intiem en bijzonder is de sfeer van waaruit muziekbeleving de boventoon voert. Laat je opslokken door de naar hout geurende kolos en beleef muziek op een eigenwijze manier. Red Shoe Sessions nodigt one-man-band Dark Early Morning Night en Caroline Lobanov & Vatapá uit om op te treden in het Green Capital Bezoekerspaviljoen.

Fotograaf: Studio 9 Photography

 

Dark Early Morning Night (BE) is de werktitel voor een nieuw project van Mintzkov frontman Philip Bosschaerts. Via kleine, intieme en al dan niet akoestisch gebrachte songs en soundscapes neemt hij je mee op pad langs de grillige wegen en donkere zijpaden waarin experiment en song hand in hand gaan.Verwacht een ‘one-man-band’ but not as you know it bij de Nijmeegse Kunstnacht.

Caroline Lobanov & Vatapá
Ritme en vrolijkheid, poëzie en saudade! De bandleden van Vatapá en zangeres Caroline Lobanov hebben hun hart verloren en elkaar gevonden in de Braziliaanse muziek. In januari 2015 namen zij een cd op met muziek van de beste Braziliaanse liedjesschrijvers. Liedjes die het verdienen door heel veel mensen gehoord te worden! De titel is Doce com Pimenta, omdat zowel in de bezetting als in Vatapá’s interpretatie van de Braziliaanse muziek het zoete en het gepeperde verenigd is.

Caroline Lobanov is helemaal thuis in de wereld van het Braziliaanse lied en weet in composities van Ivan Lins, Djavan, Chico Buarque en Lenine moeiteloos de juiste snaar te raken. De groep Vatapá heeft zich toegelegd op de nonchalant virtuoze choro en samba, in een traditionele bezetting van snaren en percussie. Als de twee samen komen gebeurt er iets magisch.

 

 

 

 

 

Hier moet jij ook heen!