Ruis & Singular Art

Expoplu presenteert je een portie ‘cutting-edge’ hedendaagse kunst!
Samen met RUIS en Singular Art toont de Expoplu werk van drie spraakmakende kunstenaars. Zo presenteert Expoplu werk van Caz Egelie, Babs Bleeker laat werk zien namens RUIS en Singular Art toont werk van Doina Kraal. Verwacht een verrassende mix van hedendaagse kunstvormen!

Om 21.00 geeft Doina Kraal een performance.

Performances van Caz Egelie zullen gedurende de avond op willekeurige tijden plaatsvinden.

 

Caz Egelie (1994)

Caz Egelie maakt sculpturen, installaties, performances en video’s. Hij combineert hierbij verschillende technieken, waarbij digitale media zoals 3Dprinten en -scannen hand in hand gaan met zang, dans en zelfgemaakte kostuums. Zijn werk is een reflectie op de kunstwereld en kunstgeschiedenis, maar dit resulteert, verrassend genoeg, niet altijd in een kritisch standpunt. In plaats daarvan laat zijn werk speelse alternatieven zien waarin karakters als bizarre curatoren en clownachtige wezens in kleurrijke kostuums samenwerken om een nieuwe manier van kijken naar kunstwerken te creëren.

Babs Bleeker (1992)  

Babs Bleeker woont en werkt in Utrecht, tijdens de Kunstnacht keert ze terug naar de stad waar haar roots liggen: Nijmegen. In haar werk wordt de digitale beeldcultuur op analoge wijze weergegeven. Het resulteert in abstracte schilderwerken waarin diverse technieken verwerkt zijn. Voor RUIS maakte ze in opdracht een serie kleine schilderijen. Haar werken zijn contrastrijk en vertonen een bijna schaamteloos gebruik van effect en decoratie.

Doina Kraal (1980)

Doina Kraal studeerde in 2002 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Vervolgens behaalde ze haar master Fine Art aan Central Saint Martins College of Art, Londen. Haar werk is onder andere te zien geweest in de Point Blank Gallery, Johannesburg , Times Square Gallery, New York , Museum Boymans van Beuningen, Rotterdam en Foam in Amsterdam. Middels installatiewerken en performances probeert ze op interactieve wijze haar publiek te overtuigen van de baten van veelzijdigheid. Haar werk is een pleidooi voor het manusje van alles. Ze draagt zelf een flink gevulde rugzak met zich mee, vol wetenschappelijk onderzoek en impressies van alle uithoeken van de planeet. Van Chinese straatmuzikanten en Braziliaanse suiker tot moleculaire symmetrie en neurologisch onderzoek. Zo nu en dan pakt ze deze rugzak uit en verteld ze over de wereld als Wunderkammer.

Hier moet jij ook heen!