TheaterAvenue

TheaterAvenue test zijn zeebenen op de Zeester! Aan boord ontmoet je de grappigste student (#arnolfhendriks), een Gypsy-kwartet (#thebojangles) en ook nog een schrijver met een band (#romheenlazona) die alles doet met gevoel, over gevoel en op gevoel… Het wordt een bijzondere #voorherfstavond op een schip dat met moeite zal blijven drijven. Alle hens aan dek voor deze onstuimige editie van Theater Avenue te water!

 

Arnolf Hendriks

Wie is de grappigste student op de campus? Die zin prijkte op het decor van het Nijmeegs studentencabaret festival CabaRU. Winnaar werd Arnolf Hendriks, die volgens de jury een grappig, creatief en persoonlijk programma neerzette. Hij speelde tijdens de eerste editie van het festival een scène uit zijn voorstelling ‘De Opstand van de Nar’. Cabaret gaat volgens Hendriks niet per definitie om grappig zijn. “Een goede cabaretier is iemand die zijn publiek weet te boeien” volgens Arnolf. “Dat kan door grappig te zijn, maar ook door een interessant verhaal te vertellen of door mensen te ontroeren.”

 

The Bojangles

The Bojangles is een Gypsy Jazz kwartetuit Nijmegen bestaande uit Maaike Tromp (klarinet), Carlo Gentenaar (gitaar), Mick Verweij (gitaar) en Roeland Terhuizen (contrabas). Het repertoire bestaat uit aanstekelijke gypsy jazz in de stijl van Django Reinhardt & The Hot Club de France, aangevuld met een enkele wals, swingende jazzstandards, sfeervolle bossa’s en opzwepende rhumba’s. Deze karaktervolle blend van stijlenen de warme klanken van de akoestische instrumentenzorgen samen al snel voor een gezellige en gemoedelijke, vrolijke sfeer.

 

Romheen en La Zona

La Zona maakt muziek op gevoel, over gevoel en met gevoel. Jazzy grooves, Latijns Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle, ze kunnen het allemaal met de band bestaande uit drummer Sander Roerdink, bassist Ronnie van Silfhout, gitarist Barend van der Pol en saxofonist/klarinettist Erik Laarman.

Romheen, Jan Eikelenboom, schrijft. Teksten, verhalen, boeken, poëzie en proza. Op gevoel, over gevoel en met gevoel tussen de regels. Op het timbre van zijn stem wordt het publiek weggevoerd naar de horizon van hun voorstellingsvermogen.

Romheen en La Zona brengen muziek en woorden zo dicht bij elkaar dat er een unieke tweeheid ontstaat. De noten worden woorden en de woorden klinken als muziek. In uw oren welteverstaan.. De muziek van La Zona en de teksten van Romheen passen elkaar als een handschoen.

 

Hier moet jij ook heen!