Wessel Verrijt: Optocht Der Autonomen

De kunststoet van kunstenaar Wessel Verrijt (1992) raast door het centrum van Nijmegen! Tijdens de Kunstnacht vertegenwoordigt hij Derde Wal. Om 20:00 komt zijn processie in beweging vanaf Doornroosje en trekt daarna door de hele binnenstad. Je weet dus maar nooit waar je zijn kunstwerken tegen het lijf loopt!

Vorig jaar is Wessel afgestudeerd aan het AKV St. Joost met de Optocht Der Autonomen: een houten kist met stempels, aan elkaar geregen stof, een oude plank met bloemetjesbehang, tennisrackets, afdekzeil, kippengaas, piepschuim, posttassen, spanbanden, een roestig statief, verwarmingsonderdelen, pvc-buizen, tie-wraps en verschillende kromme schroeven…

Met zijn provisorische bouwwerken reist Wessel als een kermis van plek naar plek. Het begon met Het Verrijtbaar Museum, waarna zijn werk vele naams- en gedaanteveranderingen heeft doorgemaakt. Wessel fantaseert over het maken van films en laat zich in zijn werk hierdoor inspireren. Hij maakt gebruikt van sculptuur, installatie, collage, kinetische beweging en performance.

Hier moet jij ook heen!