De programmatips van Sanne Versteeg, eigenaar van Kattencafé Balthazar

Misschien heb je haar al gespot bij de routetips in de programmafolder van de Kunstnacht: Sanne Versteeg, eigenaresse van Kattencafé Balthazar. Sinds een jaar kun je in de Van Welderenstraat je kopje koffie drinken tussen de katten. We gingen langs bij Sanne, die haar routetips toelichtte en nog iets meer vertelde over het kattencafé.

Als voormalig student Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit draagt Sanne kunst en cultuur een warm hart toe. Ze was dan ook al bij eerdere edities van de Kunstnacht: “Dat was zo’n avond in het jaar waarbij je iedereen van je studie tegenkwam.” Kattencafé Balthazar opende ze in augustus een jaar geleden. In plaats van een attractie ervan te maken, wilde Sanne een kattencafé dat aanvoelt als een huiskamer. Met succes: het liep meteen als een trein. “In het begin stonden er zelfs rijen mensen buiten te wachten tot ze naar binnen konden!” Maar ook nu kent het café, naast de katten, een rits aan vaste gasten. Ook worden er culturele evenementen georganiseerd zoals filmavonden, muziek speciaal voor katten of lezingen.

Dit zijn de favorieten van Sanne uit het programma van de Kunstnacht:

Radboud Reflects @ DZIGA
“Ik hou wel van die verdieping en het filosofische ervan. Het nadenken over de toekomst en technologie, het ontwikkelt zich veel sneller dan we ons nu kunnen voorstellen. Dit programma-onderdeel heeft alles: film, reflectie én een goede locatie.”

Music Meeting @ Mariënburgbibliotheek
“Ik vind de bibliotheek een hele fijne plek om even koffie te drinken en te werken. Ik heb ook geen e-reader, maar hou juist van het tastbare van boeken, dat de hele wereld in die boeken te vatten is. Ik kom er graag voor rust en inspiratie. De Music Meeting staat precies tegenover dat ‘stoffige’, Westerse van de bieb, ik ben heel benieuwd hoe dat zal zijn tussen de boeken.”

VasimZO @ Brebl
“Ik hou echt van de seventies en de flower power. Ik heb het idee in die tijd de muziek tot kunst werd verheven, en dat presentatie ook belangrijk werd. Kijk bijvoorbeeld maar naar David Bowie. Videoclips, kleding, iconen: dat is toen ontstaan. Ik luister ook heel graag naar muziek uit die tijd!”

Ook kreeg Sanne een paar nachtelijke dilemma’s om uit te kiezen:

Kunstnacht zonder zicht of zonder gehoor?
Na een lange stilte: “Zonder zicht.”
Op het Nachtfeest meedoen aan de Schuifelcompetitie, of dansen op het podium van de grote zaal?
“Dan ga ik voor het groep acht-sentiment en de schuifelcompetitie. Ik ben ook heel benieuwd wat voor muziek ze daarbij draaien!”
De Nachtwacht van Rembrandt, of De Sterrennacht van Van Gogh?
“De Sterrennacht, dat spreekt me toch meer aan.”
Zonsondergang of maanlicht?
“De zonsondergang.”

Grote kans dus dat je Sanne straks tegenkomt bij DZIGA, in de bibliotheek of dansend bij Brebl.
Je vindt Kattencafé Balthazar in de Van Welderenstraat 46 voor een kopje koffie of thee of een vega broodje tussen de katten.

katten